otrdiena, 2017. gada 26. septembris

8 IETEIKUMI MATU KRĀSOŠANAI, JA SLIMO AR PSORIĀZI


1. Pastāsti par savu psoriāzi frizierim
Tas vajadzīgs ne tikai tā iemesla dēļ, lai frizieris nesabītos, bet arī, lai varētu piemeklēt vispiemērotāko krāsu. 
Ja tavs frizieris nekad nav dzirdējis par šādu slimību, noteiki centies viņam īsi par to pastāstīt.
2. Pārbaudi krāsu
Vislabākais veids kā uzzināt, vai krāsa neizsauks nevēlamu reakciju, ir uzklājot to uz maza ādas laukuma. Ja pēc 24 stundām nav parādījusies alerģiska reakcija, tā ir droša lietošanai.
3. Jāpievērš īpaša uzmanība sejai
Sejas āda ir ļoti jūtīga. Ja matu krāsa nonāk uz pieres vai sejas sānu daļas, tā var ne tikai atstāt nevēlamus krāsas pleķus, bet arī izraisīt alerģisku reakciju. Lai aizsargātu ādu uz pieres, ausīm, kakla un citām jūtīgām vietām, vari uzklāt vazelīnu.
4. Izvairies no matu krāsošanas saasinājuma laikā
Ja psoriāze uz galvas ir ļoti saasinājusies, pagaidi līdz tā pierimst! Matu krāsošana šo situāciju var padarīt tikai sliktāku.
5. "Dabīgs" ne vienmēr nozīmē "drošs"
Ļoti daudz kosmētikas produkti izceļas ar to, ka tie tiek pozicionēti kā dabīgi. Diemžēl, arī šādos produktos var būt kaitīgas vielas. Centies izvairīties no produktiem ar augstu alkohola saturu, tie sausina ādu.
6. Uzmanies no Paraphenylenediamine
Paraphenylenediamine ir viena no alerģiskākajām krāsu sastāvdaļām. Visbiežāk tā atrodama brūno un melno toņu matu krāsās.
7. Izmēģini hennu, bet tikai ne melno hennu
Ja vēlies savus matus nokrāsot sarkanīgus vai sarkanīgi brūnus, dod priekšroku hennai! Tā būs visdrošākā krāsa. Bet noteikti izvairies no brūnās un melnās krāsas hennas, jo to sastāvā ir Paraphenylenediamine.
8. Pievērs pastiprinātāku uzmanību matu kopšanai pēc to krāsošanas
Daļa produktu, kas paredzēti skalpa psoriāzes ārstēšanai, nav piemēroti krāsotiem matiem. Tie var izraisīt matu toņa izmaiņas un alerģisku reakciju.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru