otrdiena, 2017. gada 26. septembris


Cilvēkiem, kuriem ir psoriāze, ir par 60% lielāks risks nomirt no alkohola radītajām veselības problēmām kā cilvēkiem, kuri neslimo ar šo slimību, tā vēsta Mančesteras Universitātē veiktais pētījums.
Pētījuma gaitā tika atklāts, ka psoriāzes slimnieki, kuru nāve ir saistīta ar alkohola patēriņu, vidēji nomiruši 3 gadus ātrāk kā cilvēki, kas nomiruši šo pašu iemeslu dēļ, bet neslimo ar psoriāzi. Sievietes, vidēji, nomirušas 5 gadus ātrāk kā citas sievietes bez psoriāzes. Visbiežākie nāves iemesli bijuši ar alkoholu saistīta aknu slimība (65,1%), aknu fibroze un ciroze (23,7%), garīgie un uzvedības traucējumi, kas radušies alkohola dēļ (7,9%).
Pārāk liels akholoa patēriņš tiek novērots 1/3 psoriāzes slimniekiem, kuri cieš no vidēji smagas un smagas psoriāzes. Pētnieki uzsver, ka speciālistiem, kuri rūpējas par psoriāzes slimnieku veselību, būtu daudz vairāk jāpievērš uzmanība psiholoģiskajām problēmām ar ko saskaras šie pacienti. Liela daļa pacientu var ārstam ziņot par palielinātu nemieru, depresiju un psihosociālajiem izaicinājumiem, kā rezultātā, nesaņemot atbilstošu palīdzību, pacienti var meklēt mierinājumu un palīdzību alkoholā.
Plašāks pētījuma apraksts angļu valodā meklējams šeit: http://www.rheumatologynetwork.com/psoriasis/psoriasis-mortality-rises-alcohol

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru