otrdiena, 2017. gada 26. septembris

DAŽI IETEIKUMI KĀ VEIKSMĪGI PĀRCIEST GADA AUKSTĀKOS MĒNEŠUS


IZVAIRIES NO PĀRĀK KARSTĀM TELPĀM! Karsts gaiss ir ļoti sauss. Jo vēsāks, jo tas ir mitrāks un draudzīgāks tavai ādai. Ja nav telpās iespējams regulēt temperatūru, gaisa mitrinātājs vai slapjšs dvielis uz radiatoriem var palīdzēt uzturēt gaisā mitrumu.
IZVĒLIES ATBILSTOŠU APĢĒRBU! Auksts gaiss un vējšs var ļoti negatīvi ietekmēt ādas stāvokli, tāpēc gada aukstajos mēnešos ļoti svarīgi ir papildus lietot cimdus, šalli un cepuri. Tik pat svarīgi, ieejot siltākā telpā, ir atbrīvoties no papildus drēbju kārtām, lai nesakarstu un neizsauktu ādas kairinājumu.
Noteikti vajadzētu izvairīties no materiāliem, kas var izsaukt ādas kairinājumu, piemēram, vilnas.
ĒD VITAMĪNIEM BAGĀTU PĀRTIKU! Gada aukstākie mēneši ir visbīstamākie mūsu veselībai. Mēs daudz vairāk laika pavadam slēgtās telpās un pievēršamies treknākai pārtikai. Lai samazinātu saslimšanas risku, kas var izsaukt psoriāzes saasināšanos, jāēd vitamīniem bagāts ēdien, jādzer pietiekoši daudz ūdens un, pēc vajadzības, papildus ieteicams lietot D vitamīnu un zivju eļļu.
IZVAIRIES NO STRESSA! Stress ir viens no biežākiem psoriāzes saasinātājiem un gada aukstie mēneši ir tas laiks, kad tas var parādīties daudz biežāk. Lielie apkures rēķini, Ziemassvētki un Jaunais Gads vai vienkārši aizsalusi mašīna darba dienas rītā. Lai stressu samazinātu, ieteicams regulāri nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, nodarboties ar meditāciju, veltīt pietiekošu laiku miegam vai lietot ēteriskās eļļas. Arī neveselīga un treka pārtika var būt par cēloni stressa līmeņa palielināšanai.
MITRINI ĀDU! Aukstais laiks var mudināt izvēlēties lietot karstāku ūdeni, ejot vannā vai dušā, bet tas ādu var padarīt sausāku. Arī zemās gaisa temperaturas nav labvēlīgas ādai, tāpēc vajadzētu daudz biežāk mitrināt ādu ar dažādiem krēmiem, losjoniem, ķermeņa sviestiem vai eļļām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru